Airbnb med en baby – kan man det?

Ja! Det er det korte svar på det spørgsmål. (Det lange kommer selvfølgelig herunder)
Vi har kun haft gode oplevelser med Airbnb – både før og efter, Gerda kom til. Det er let at booke via appen, og vi har altid kunne finde noget egnet at bo i, dér hvor vi gerne ville hen. Og når man ikke kommer helt så meget ud at bumle, når man nu har en tidlig-i-seng-og-tidlig-op-type med på slæb, er det rart, at der er nogle spændende mennesker at tale med om aftenen, der hvor man bor. Derudover har vi kunne bo skønne steder for meget få penge – og fået nogle helt vilde oplevelser, vi aldrig var kommet i nærheden af uden Airbnb. Det kræver lidt grundig forberedelse, men så kan det altså også være en langt mere belønnende oplevelse end en overnatning på et kønsløst hotelværelse.
Her er mine bedste tips til en fed oplevelse med baby & Airbnb:

Nye venner og vild udsigt i West Virginia.

Før afrejse

 • Når du søger efter bolig på din rejsedestination, så brug filteret: ‘Familievenligt’. Det sparer dig for at spekulere på, om værterne mon også er mennesker, der kan overskue et lille og sommetider larmende barn. Nogle opslag er markeret med et ‘ikke passende til børn under 2 år’. Respektér dette og gå en bue uden om den slags steder. Værterne her har som regel en livsfarlig trappe, en bister køter eller et inderligt had til lugten af børn og makrel.
 • Vælg også filteret: ‘Hele Stedet’, hvis du holder af at have dit eget space (og badeværelse!). Det dækker også over annekser, udhuse osv. hvor man stadig får oplevelsen af at bo hos nogen, men hvor man kan trække sig tilbage og være i fred. Vi har haft vores bedste Airbnb-oplevelser sådanne steder, for det kan godt være lidt pres at dele køkken og badeværelse med andre, når man som regel får stedet til at ligne en krigszone i timerne, hvor der fodres/bades/puttes.
Baby er vigtigere end wi-fi.
 • Hvis du stadig har meget at vælge imellem, så overvej at indsnævre søgningerne ved kun at gå efter ‘Superhosts’ – altså folk, der virkelig har styr på at være gode værter. Kik også gerne på, om stedet er i gåafstand fra centrum af byen, hvad der er af parkeringsmuligheder og om der er badekar eller pool (medmindre I besøger Finland i februar – men så er det til gengæld rart at vide, om der er tørreskab og centralvarme). Og hvis jeres overnatningssted ikke behøver at ligge i byen, er det altid et hit at bo på en gård, hvor der er dyr. Det er som om børn ved fødslen bare er glade for pelsede væsner – og Gerda har tit været mere begejstrede for vores fire-benede værter, end for dem på to fødder.
Mor, flyt lige den her rude!
 • Før du ansøger om at booke et sted, så læs opslaget grundigt igennem. Jeg plejer også at pløje mig gennem alle anmeldelserne. Det giver et bredere billede af stedet end kun opslaget, og måske har andre børnefamilier allerede været forbi og kan give et hint om babyvenligheden, og om værterne har malet et billede af et fire-stjernet hotel, når det ligner en narkomanbule.
 • Når du så endelig ansøger om at booke så skriv til værterne, hvorfor I kommer til byen, hvad du elsker ved deres hjem og ikke mindst lidt om dig selv. Det er rigtig fint at forberede værterne på din baby – det nytter ikke at lyve. Er barnet højlydt, kravler det hurtigere end lynet mod den nærmeste fare eller gnaver han på alt? Lad dine værter få et hint, i hvert fald hvis I skal dele stue og køkken.

  Hun ER meget glad for ost!
 • Spørg gerne dine værter, om de ligger inde med seng og højstol til baby, men forvent det ikke, medmindre det er en børnefamilie, I bor hos. Jeg har faktisk kun oplevet ét hjem, hvor de havde en seng til Gerda. Alle andre steder har vi måtte finde på alternative løsninger, så hvis du rejser Airbnb kan det være en stor fordel at have et sovetelt og bærbar babystol med i kufferten. Det er SÅ opslidende at sidde med en 11-måneder gammel baby på skødet ved alle måltider i en uge. Tro mig!
Klassisk fodbillede fåes også med Airbnb

Mens I bor der

 • Pas på dine værters hjem. Derhjemme er det måske ok, at barnet hamrer puttekassen ned i trægulvet, men det er ikke sikkert, at jeres designbevidste husværter med de norske plankegulve er lige så vilde med det.

  Gerda har legetøj i hver en havn
 • Hæng ud med jeres værter, hvis de har lyst. Inviter dem på kaffe eller et glas vin efter barnet er lagt. Det er både en måde at få gode tips til området og til lidt anderledes ting, I kan lave. Men det kan også være, at de bare er de flinkeste mennesker, I kan tale i timevis med. I værste fald er de slet ikke jeres typer, og så kan I jo bare vifte med babyalarmen og trække jeg-hørte-babyen-så-nu-er-det-godnat-kortet.

  Airbnb-værterne havde Elton Johns gamle bil!!
 • Spørg, spørg, spørg om alt, I gerne vil vide om området og dets muligheder. Dine værter ved, hvilke parker der er fede at have babyen med i. De kender restauranterne, der er gladest for børn. Og de ved, hvor man kan amme og købe bleer. Ok, måske er det ikke alle, der ved, hvor man kan købe bleer – men de fleste kan i hvert fald pege dig i retningen af et velassorteret supermarked, og det er en start.
 • Husk at rose jeres værters hjem og deres børn/kæledyr/prydhave/vilde bil. Selvom det er garvede værter, der er vant til at have folk ind og ud af hjemmet, bliver de glade for de pæne ord, og det vil helt sikkert gøre dem mere afslappede omkring at have jer i hjemmet, hvis de ved, I føler jer godt tilpas.

  Gerda har pakket ud

Ved afrejse

 • Ryd op efter jer selv – også selvom I betaler for rengøringen. Det er bare god stil at tage lortebleerne ud, før lugten får én til at besvime og fjerne babygrød fra gulvet, før det tørrer til cement. Du behøver ikke rede sengen, men læg gerne sengetæppet på igen og smid håndklæderne i vasketøjskurven. Din vært vil elske dig for det, og så får du måske en ekstra fin anbefaling, der giver dig adgang til et nyt, fantastisk sted – selvom du har babyen med!

  Dengang svigerfar rensede grillen.
 • Det er ikke et must, men vi efterlader altid en lille takkeseddel og en gave til vores værter – som regel en lakridspibe eller et eller andet spøjst dansk slik. Det gør mig glad at tænke på mine flinke værters smil, når de læser sedlen (og deres ansigtsudtryk, når de smager lakrids for første gang).

  Lakrids er den ultimative værtindegave
 • Giv dig selv tid til at skrive en ordentlig anmeldelse af dine sidste værter. Både fordi de har gjort sig umage for, at du skulle have en god oplevelse, men også så de næste gæster har noget at gå efter. Du må gerne nævne, hvis der var en større ting, der satte en streg i regningen ved jeres ophold. At der ingen steder var nævnt, at naboen var et larmende autoværksted fx. Men hvis det bare har været lidt støv i hjørnet eller en manglende toiletrulle, så lad det fare (eller hvis tanken om den manglende pyntepude virkelig æder dig op, så overvej at bo på hotel næste gang).

  Nye venner OG ejere af Eltons bil

Nå, ja! Hvis du tænker, at vi da var lidt uheldige med vores Airbnb-booking på det allerøverste billede, så skal det lige siges, at det foto faktisk er fra vores bedste booking til dato. Laden på billedet tilhører nemlig en utrolig sød amish-familie, vi fik mulighed for at spise middag hos igennem nogle flinke Airbnb-værter. Og huset, vi boede i, var faktisk meget lækkert. Men ellers kunne det da have været en oplevelse at sove i en lade. Det må blive næste gang!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.