Finnerne elsker mødre

Det kan godt være, at vi synes, vi er søde ved vores mødre i Danmark. Men her i Finland, som vi tog til i fredags, er de helt tossede med mødre. I hvert fald, hvis man skal dømme ud fra Mors Dag-fejringen i Helsinki.
Stort set alle butikker var lukkede, så alle kunne tage hjem og fejre deres muttier, undtagen blomsterforretningerne, der havde super travlt. Tænk at have fri på mors dag!

På hotellet var der cupcakes til alle mødre til morgenmad (win), overalt på gaden var nogens børn på vej med blomster i armene og på restauranterne sagde tjenere ‘Glædelig Mors dag’, når man betalte.

Jeg fik allerede min mors dag gave sidste søndag, fordi Sheiken havde byttet lidt om på nogen datoer, men jeg fik til gengæld rigtig mange babykys i dag (og en lettere solskoldning i panden).

Men jeg kan egentlig godt lide, at finnerne giver den ekstra gas, når mor skal fejres. Også selvom det skulle være en eller anden profitorienteret blomsterbinder-type, der har fundet på konceptet. Så længe man også husker at gøre det samme, når det er fars dag. Han er jo også pænt vigtig, ikke?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.