Fire geniale tilvalg – der reddede rejsen!

Jeg er normalt typen, der klikker: “Nej…nej…nej..” gennem flyselskabets mange ekstratilbud om sædevalg og tilkøb, men engang imellem kan det virkelig betale sig at have booket ekstra på forhånd. Her er i hvert fald fire eksempler, hvor vores tur ville have mundet ud i babyskrig og stresspletter på mors kinder, hvis ikke vi havde haft et øjebliks indsigt før afgang. Og så er to af dem ovenikøbet gratis.

Kun få stresspletter – ingen tårer

1. Book fasttrack lørdag morgen
Her i sensommeren havde vi den tvivlsomme fornøjelse at rejse fra Kastrup Lufthavn en lørdag morgen. Det gør jeg sjældent, så jeg var meget overrasket over, at afgangshallen var proppet til randen allerede fra klokken 5.00. Men – som jeg blev mindet om, da det tog familien foran mig en halv time at tjekke ind på standeren – er det jo lørdag morgen alle charterturisterne tager af sted. Det tog 45 minutter blot at få et bagagemærke til klapvognen, og så ventede verdens længste kø til security. Vi nåede KUN vores fly, fordi Sheiken havde booket fasttrack, selvom vi var i lufthavnen to timer før afgang. Fasttrack koster omkring 100 kroner per mand ved de fleste flyselskaber på monkey class-billetter. Det er klart det værd – om lørdagen i hvert fald.

Baby, fasttrack, klapvogn
Move over, losers!

2. Find den nærmeste lounge
Du kender nok bedst lufthavnsloungen som et sted slipseklædte business-class typer valser ind for at sidde i bløde sofaer og drikke kaffe i fred for dig og din baby. Men loungen kan også blive dit personlige nirvana på rejsen – det blev i hvert fald vores redning, da vi strandede i Malagas Lufthavn, dengang Gerda var fire måneder. Vores fly var forsinket i seks timer, vi havde ingen klapvogn og jeg var på grænsen til hysterisk. En flink lufthavnsansat anbefalede os at betale for loungen (omkring 140 kroner, tror jeg), hvor der var gratis mad og drikke og lækre sofaer at sidde eller ligge på. Og det var alle pengene værd. Her var roligt, hele familien fik sig en skraber, jeg kunne amme i fred og svigerfar fyldte lommerne med små marmelader og kiksepakker. Det er ikke alle lufthavne, der har en lounge, man kan købe adgang til, eller hvor børn er velkomne. Men det er let at finde vej i loungejunglen med appen LoungeBuddy. Spis udgiften hjem i minicroissanter og nutellapakker.

Baby, rejse, lounge
– Væk mig, når vi er fremme.

3. Book en bassinette til lange ture
Det lyder som en hårlak fra 50’erne, men det er i virkeligheden din nye bedste ven på lange flyrejser. Hvis din baby vejer under 11 kilo (SAS’ regler), kan du booke en babykrybbe – også kaldet en bassinette – til flyturen. Så får I en af de dér pladser oppe foran, hvor der er benplads, så baby kan hænge på væggen og sove. Gerda var lige på grænsen til at være for stor til krybben, da vi fløj til USA, for hun kunne selv sætte sig op. Så jeg måtte holde mig vågen hele vejen. Men Gerda fik sovet godt, det var dejligt med den ekstra benplads og i øvrigt at have et andet par med baby lige ved siden af.
Man skal selv ringe og booke en bassinette hos flyselskabet. Det er gratis, men der er begrænsede pladser, så gør det umiddelbart efter du har booket billetterne. Her kan du samtidig sige, at du ønsker babymad også. Hos SAS er det også gratis, og de varmer det gerne for dig på overfarten.

God udsigt

4. Pladsbillet til barnevognen
Jeg anede det ikke, men det er åbenbart nødvendigt at booke pladsbillet til din barnevogn, når du skal køre langt med toget. Ellers kan du ikke være garanteret at komme med (gisp).
Jeg fandt ud af det, da jeg skulle en tur til Jylland på én af de helt store rejsedage. Jeg ringede og tjekkede hos DSB, om hvilken vogn, der var bedst at booke pladsbillet (til mig selv), når jeg havde en barnevogn med. Men de forklarede mig, at jeg søreme også skulle huske en billet til barnevognen. Det fik jeg så, og det var faktisk meget rart at vide, at jeg havde ‘ret’ til at stille det store monstrum dér foran to klapsæder, og at jeg ikke bare holdt tankeløst i vejen. Barnevognsbilletten er gratis og kan bookes på tlf. 70 13 14 15.

Baby, barnevogn, solbriller, rejse
Klar til togtur og til at splitte mors taske ad.

Har du et helt femte godt råd, der kan redde rejsen? Så giv det endelig videre her.

3 Comments

 1. Fire gode apps til at underholde baby eller tumling på rejsen

  26. maj 2018 at 18:59

  […] LÆS OGSÅ: Fire geniale tilvalg, der reddede rejsen […]

 2. Malene Hedegaard

  10. oktober 2017 at 12:13

  Hvis det er charter man flyver eller generelt bare kan vælge sine sæder selv og dermed kan vælge en plads med væg foran sig (og dermed benplads), så behøver man faktisk ikke bestille en bassinette på forhånd. De har dem med. Eller det gjorde jeg i hvert fald ikke. Men den var virkelig et hit
  Det samme er kufferten Gerda så smukt står med. Den har også reddet os fra en hel del underholdning i ventetiden før flyafgang.

  1. admin

   16. oktober 2017 at 8:56

   Hej Malene!
   Ja, det er et kæmpe hit med en bassinette. Jeg har ikke rejst langt med charter, så jeg kender ikke reglerne dér. Men sædevalg koster jo penge hos de fleste flyselskaber – og den ekstraudgift kan man komme udenom, hvis man ringer til dem på forhånd og beder om en bassinette. De bliver hurtigt booket op, så derfor er det en god idé at være hurtigt ude. Men fedt, hvis det er gratis at booke sæder, når man rejser charter. Det gør jo livet meget lettere.
   Vi har ikke haft kufferten med ude at rejse endnu, for babyer under to år må ikke medbringe håndbagage, men jeg glæder mig meget til, at vi skal bruge den. Jeg tror, at Gerda vil elske at trække den rundt i terminalen selv.
   Tak fordi du læser med. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.