Fire gode apps til at underholde baby på rejsen

Når vi flyver ud i verden, har vi altid nogle gode spil med til Gerda både på Ipad’en og på telefonen – og nu tænkte jeg, at det var på tide, jeg delte dem med jer. Måske kender I endda til nogle apps, der er endnu bedre?

Det skal sige, at jeg i udgangspunktet er modstander af, at børn sidder for meget med hovedet nede i en skærm – og jeg mener egentlig ikke, at de har behov for at lære at bruge en ipad i en tidlig alder.
MEN! Man kan altså ikke komme udenom, at en tablet eller en telefon kan være noget af en redningsplanke på rejser med små børn.
Når man har først har prøvet med farverigt legetøj, pegebøger og tonsvis af snacks, og den lille stadig kravler rundt på én som en sindssyg – så er det, at mor her kapitulerer og hiver ipad’en op ad tasken. Det virker hver gang – ikke mindst fordi, vi har fundet nogle ret fine apps, der både kan underholde OG undervise en lille smule.
Så her får I mine favoritter i den rækkefølge, vi selv har hentet dem ned i.

1. SOUND TOUCH

Credit: ‘Sound Touch Lite – Baby Spil’

Det her var Gerdas allerførste app på min telefon, og hun var glad for den allerede inden hun var et år. Den er meget enkel: Barnet trykker på et tegnet billede af et dyr eller en ting, og så kommer der et fotografi frem på skærmen sammen med den lyd, dyret eller tingen laver.

Credit: ‘Sound Touch Lite – Baby Spil’

Bag hver tegnet billede er der fem forskellige fotos og lyde, og Gerda elsker at sidde og trykke på katten eller hunden for at høre alle de forskellige dyrelyde. Hvis man gerne vil slippe for reklamer, findes den en fuld version, man betaler lidt for – og der kommer så andre kategorier til, men vi klarede os med den gratis version i et stykke tid. Find den til iPhone her.

LÆS OGSÅ: Hvad skal man pakke til ferie med baby?

2. PEGEBOG FOR BØRN

Credit: ‘Pegebog for børn.’

Det er et enkelt, men underholdende spil, hvor børnene skal trykke på det rigtige billede ud af fire mulige. Den har verdens mest irriterende introsang, men den fænger virkelig ungerne, når de skal sidde og gætte, hvilket billede, der er en gris eller en ko. Og så kommer der heppekor op, når de har valgt rigtigt flere gange.

Credit: ‘Pegebog for børn.’

Pegebogsappen er gået lige ind hos den lille spillefugl herhjemme, og hun kan efterhånden selv finde den på min telefon. Du kan finde den til iPhone her.

LÆS OGSÅ: Fire gode råd til babys første flyvetur

3. SANGLEGE

Credit: ‘Sanglege – børnesange med fagter’

En rigtig hyggelig app, der kræver et par høretelefoner, hvis man sidder i et fly. Her synger en meget behagelig dame de mest kendte børnesange og laver alle fagterne. Den gratis version har en håndfuld sange, men man kan også købe en sangpakke mere for 25 kroner og tilføje en hel række sange til biblioteket.

Credit: ‘Sanglege – børnesange med fagter’

Gerda elsker at sidde sammen med en forældre og synge med på den med bussen eller de ti indianere, og jeg må indrømme, at jeg selv har lært flere nye sanglege at kende, efter vi har fået app’en. Du kan finde den til iPhone her.

LÆS OGSÅ: Fire geniale tilvalg, der reddede rejsen

4. HUPSI

Credit: Hupsi

Den sidste app, jeg vil nævne her er nok min favorit. Det er en danskudviklet spilapp for de helt små. Den fungerer som babys første computerspil, hvor barnet lærer, at der sker ting og sager, når man trykker forskellige steder på skærmen. Der er det dejligste musik til, som barnet selv er med til at komponere ved at trykke syngende fugle og fantasivæsner igang med fingerspidserne.

Credit: Hupsi

Det er simpelthen sådan et fint og dejligt univers, og jeg håber snart, der kommer en ny bane til spillet. Den får mine og Gerdas varmeste anbefalinger. Den koster 9 kroner, og du kan finde den til iPhone her.

Hvis alt andet glipper er Snappen din ven

Så nu er jeg spændt på at høre: Hvilke apps har I selv til jeres børn? Og hvilken er favoritten?

LÆS OGSÅ: Top tre ferie-fails

2 Comments

  1. admin

    28. maj 2018 at 11:18

    Hej Malene! Tak for de to forslag – jeg vil straks ind og downloade Lego Duplo. Den går nok også til lego-glade piger, ik?

  2. Malene

    27. maj 2018 at 8:58

    Vi brugte meget LEGO Duplo til at starte med og senere de andre LEGO spil som fås i et hav af varianter. Alle er et hit hos de to drenge her på 3 og 5. Der er også en “sang app” til Android der hedder “fagtesange” den har samme princip som Sanglege (som kun fås til IPhone) og her kan de optage sig selv mens de synger med til fagterne.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.