Gerda, Sheiken & Mor

Da jeg blev gravid, bestemte jeg mig for, at jeg stadig ville rejse hele tiden, når jeg blev mor. Baby skulle bare snøres godt op i en vikle og så skulle vi alle tre – Gerda, Sheiken og jeg – ud over stepperne.

Men jeg blev klogere. For når man har ansvaret for en lille dame, der ikke altid spiser, sover og laver i bleen på de smarteste tidspunkter, er det langt mere besværligt at drøne til fremmede kyster, når man lige får lyst til det.

Der skal pakkes utrolige mængder grej og skiftetøj, rejsen skal planlægges ud fra evigt foranderlige sovemønstre og så skal alt undervejs være så baby-egnet, at afkommet helst kommer hjem i ét stykke.

Men jeg har holdt mit løfte til mig selv, og uden at gøre skade på barnet. Faktisk tror jeg, hun er den af os tre, der nyder at rejse allermest.

Siden Gerda ankom en tidlig morgen i juli ’16, har hun charmeret folk i Berlin, Oslo, Stockholm, Rom, Amsterdam og Helsinki. Vi har nydt varmen i Sydspanien og i Portugal. Og vi har været på roadtrip i USA og på Midsomer Murder-tur i England. Da Gerda fyldte 1 år, havde hun allerede fløjet 20 gange.

Ikke alle de rejser er gået lige godt, og jeg er bestemt ingen rejseguru, men jeg har efterhånden prøvet lidt af hvert med en baby på armen. At komme af sted uden babymad, at amme på et fly, at vente en hel nat i en tom lufthavn og ikke mindst at have nogle ligeså gode (hvis ikke bedre) ferier, end før vi blev forældre.

Måske kan noget af dét, jeg har lært på vores rejser med en baby, hjælpe din med at blive lidt lettere og sjovere. Det er i hvert fald tanken bag Gerda Globetrotter. Tak fordi du læser med og rigtig god tur.

Julie

Her på bloggen vil du møde:

Mor:
Julie er journalist og skriver indlæggene her på bloggen. Hun har arvet rejselysten fra sin egen mor, der har backpacket Storbritannien tyndt med alle sine børn. Julie går altid i supermarkedet i udlandet for at finde sjove varer, man ikke kan få herhjemme. Hun foretrækker at bo Airbnb, fordi man altid møder en masse skøre og skønne typer.

Mor & Sheiken i Las Vegas

Sheiken:
Hedder også Kristian. Han har et job, hvor han rejser meget. Derfor er han ikke lige så tosset med lufthavne som sin kæreste, fordi har ofte flyver flere gange på en dag. Han elsker at finde gode restauranter i nye byer og er en haj til at skifte ble på et flytoilet.

Gerda:
Grundglad, tyk type, der er ekspert i at charmere fremmede. Født i juli 2016 og har holdt sine forældre travlt beskæftiget lige siden. Elsker ost.