Hvilken klapvogn skal man vælge til rejsen?

Det var en kæmpe research opgave – at finde klapvognen til vores første ferie.
For Gerda var kun fire måneder og kunne slet ikke sidde op selv endnu. Og hun skulle også gerne ligge helt ned, når hun skulle sove.

Samtidig ville vi gerne have en paraplyklapvogn, for den kan man tage gennem security i lufthavnen og helt hen til flyet, hvor man lige pakker den sammen og efterlader til personalet. Så kommer den ud på bagagebåndet for større gods, når man når frem. Det er sateme smart.

Men der er virkelig skrevet meget om klapvogne, så det tog mig flere uger at finde frem til dén, vi har nu, en Chicco Liteway. Og jeg ved jo så ikke, om andre klapvogne er bedre eller værre. Men hver gang vi rejser, takker jeg mig selv for at have købt den. Here’s why:

Plusser ved en Chicco Liteway:

 • Den er let. Både at bære på, skubbe rundt og at klappe sammen. (Selvom vagterne i security fik sig et godt grin første gang Sheiken skulle folde den sammen og lægge den på bagagebåndet. Han skulle nok have øvet sig.)
 • Ryglænet kan lægges HELT ned, hvilket betyder, at babyen kan sove ordentligt, uanset hvor I er. Vi har både haft den med i Stockholm i snevejr og i Malaga i 30 grader.
 • Den har en stor skygge, der beskytter barnet og skærmer, når det skal sove.
 • Den er holdbar. Vores har kørt i sne, på brosten, i sand og på mudrede plæner. Den har klaret det hele med glans.
 • Den var billig. På tilbud til lige over en tudse i Ønskebørn. (Ja, sorry, men man kan altså købe sig fattig i babyudstyr, og jeg ville blive meget ked af at skulle købe en 7000 kroners klapvogn i stedet for at tage på ferie.

Minusser ved en Chicco Liteway:

 • Nettet nedenunder er så småt, at der ikke kan ligge andet end den fladeste madpakke og et regnslag.
 • Den tipper, hvis man har for mange shoppingposer på styret (hov).
 • Den kan ikke styres med én hånd, men kræver fuld opmærksomhed ved kørsel.
 • De små puder, der skal forhindre at selen gnaver i barnet, ryger med af, når man fjerner køreposen. Det skal man tit i en lufthavn. Af samme grund er begge vores blevet væk.

Så hvis du selv er på udkig efter den perfekte klapvogn til rejsen, vil jeg selvfølgelig anbefale ovenstående, men overvej i hvert fald det her:

 • En paraplyklapvogn kan du tage med ind i lufthavnens transitområde. Alle større klapvogne skal checkes ind.
 • En mindre klapvogn fylder også mindre i lejebilen, hvor der jo skal være plads til alle dine ferie-outfits.
 • Sørg for at klapvognen er så robust, at den ikke falder fra hinanden af at køre på brosten. Jeg har tabt et hjul på en lånt barnevogn midt i Granada. Det blev en lang tur hjem.

Hvilken klapvogn har du selv? Og hvad er plusserne og minusserne ved den?

6 Comments

 1. Anita

  14. juli 2019 at 4:54

  Hej. Super god blog. Men ville du anbefale Chicco klapvognen, til en baby på 10 uger?

  1. admin

   26. november 2019 at 19:39

   Hej Anita!
   Undskyld for sent svar! Jeg tror, det kommer lidt an på, hvor du skal hen, og hvor robust din baby er. Gerda var en stor pige, der lå godt i en voksi-pose i Chicco’en, allerede da hun var et par måneder gammel – en af de første rejser, vi var på, havde vi barnevogn med, men det blev vi hurtige trætte af, så Gerda har ligget i Chiccoen fra hun var et par måneder, når vi rejste.

 2. Maria

  24. maj 2017 at 6:51

  Hej Julie
  Fed blog! Jeg gik på årgangen over dig på SDU 🙂 Jeg fik en søn i december 16, og til sommer går turen til både det nordligste Norge (hvor der er lyst døgnet rundt, er spændt på at se, hvordan ynglet kommer til at sove!) og to uger til Paris (vi har byttet vores lejlighed væk). Er spændt på at se, hvordan begge ture går, men er ganske fortrøstningsfuld 🙂
  Jeg har købt Trille Brasil: http://www.babytrold.dk/shop/trille-brasil-graa-2658p.html efter anbefaling fra to rejseglade mødre i mødregruppen (hvor ellers?). Styret er i et stykke, så den kan håndteres med én hånd. Jeg fandt den på tilbud til en tusse – og lillemanden har allerede godkendt den med lange lure 🙂
  Rasmus fra min årgang har også startet en rejse/baby-blog: http://farstrack.dk/
  /Maria

  1. Julie

   24. maj 2017 at 20:13

   Hej Maria
   Tusind tak. Det lyder super spændende med begge ture, men især det med det evige lys. Den var ikke gået med Gerda 🙂
   Men Norge er dejligt. Vi har været en tur i Oslo, så der kommer nok et indlæg om vores besøg dér. Jeg kan i hvert fald sige så meget, at lufthavnen i Oslo er meget babyvenlig med familie-security og det hele. Og Frankrig tager vi forhåbentlig til i juli – så måske kan du komme med gode babytips til mig. 🙂
   Uh, det er en fin klapvogn. Er det også en paraplyklapvogn, man kan tage med helt til gaten? Det er super smart at teste klapvognen, før I tager af sted.
   Fortæl endelig, hvordan det er gået, når I er vendt hjem! God tur.

 3. Katja

  17. maj 2017 at 10:35

  God anmeldelse! Håber du også vil teste rejsevenlige tvillingeklapvogne – det er stort set umuligt at finde.

  1. Julie

   19. maj 2017 at 20:27

   Tak! Ja, det må prøves. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.