Hvor meget babymad må man tage med i håndbagagen?

Det er et spørgsmål, jeg har ledt efter svar på i et stykke tid. Det er især aktuelt, når man kun rejser med håndbagage og måske skal have babymad med til hele rejsen.

Det var tilfældet, da vi tog en weekendtur til Rom, hvor vi gerne ville slippe for at checke bagage ind. Her kunne jeg læse på Kastrup Lufthavns hjemmeside, at man må have babymad med ’til turen’ gennem security. Men om det så var for flyveturen eller for hele feriens periode, det kunne jeg ikke afkode. Jeg endte med at tage et enkelt glas med og derefter bruge det meste af weekenden på at finde noget ordentligt at spise til Gerda i Rom, som åbenbart har et virkelig ringe udvalg af babymad. Så nu har jeg tjekket, hvad ‘turen’ betyder hos det flinke personale i lufthavnen.

Når man har et barn under to år, må man have følgende gennem security:

Babymad til hele ferien – altså gerne til en hel uge eller mere, hvis det er dét, man ønsker.

Beholdere med babymad med, der er over 100 ml, som fx smoothies, glas med mad, færdigblandet grød, modermælkserstatning osv.

Jeg fik at vide, at de måske ville kommentere på det, hvis man prøvede at få en måneds forbrug af færdigblandet modermælkserstatning op på båndet, men i bund og grund må du tage dét med, du mener er nødvendigt til hele ferien.

Jeg vil anbefale, at du har det hele samlet, fx i en lille køletaske, som du også kan bruge som madtaske på turen. Og vær forberedt, at de kan tage prøver at den babymad, der er åben. Jeg har fx prøvet at få tjekket Gerdas færdigblandede morgengrød testet i en udenlandsk lufthavn. Personalet så ud som om, de havde ondt af det stakkels barn, da de åbnede termobøtten og så den klistrede havregrød!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.