I Dublin med babyen

Det var måske ikke det gladeste fjæs, jeg fik sat op, da jeg åbnede min julegave fra Sheiken. Jeg havde nemlig luret, at han ville give mig en rejse (det var det ENESTE, jeg ønskede mig), men jeg havde nok håbet på, det ville være til en destination med palmer og pool. Det var det så ikke. Jeg fik en tur til Dublin, og meget kan man sige om Irland, men øen er jo ikke ligefrem kendt for sit tropiske klima.

Gerda ville hellere have været i Dubai

Heldigvis blev det en fantastisk tur. Dublin er en af de mest babyvenlige byer, vi har besøgt, maden var overraskende god og selvom det var bidende koldt, skinnede solen lystigt hele weekenden. Det blev ikke til pubcrawl eller Guinness-museum denne gang, men den irske hovedstad har heldigvis en masse andet at byde på – også for dem, der har baby på slæb. Her er mine tips til en bragende god babyweekend i Dublin:

 1. Book Airbnb
  Af uransagelige årsager er det svinedyrt at overnatte i Dublin. Priserne ligger cirka i samme leje som i København, og udvalget af gode overnatningssteder er mildest talt ikke imponerende. Desværre er de høje priser også prellet af på Airbnb-markedet. Det var svært at finde en babyvenligt lejlighed eller dobbeltværelses i centrum for under 1000 kroner per nat – og det er altså meget for indkvartering i min bog. Heldigvis er Dublin ikke så stor, så hvis man vover sig lidt uden for centrum, kan man finde nogle ret pragtfulde steder som det her sted tæt på byens største park. Det var desværre fuldt booket, og vi valgte med at bo hos et gæstfrit ægtepar nord for byen, tæt ved havet og med gratis parkering. Her gav vi 650 kroner for et stort værelse med eget toilet og bad, morgenmad og hjemlig hygge.

  Man kan ikke tage på i ferien, vel?
 2. Lej en bil
  I sidste øjeblik lejede vi en bil gennem Enterprise til sølle 650 kroner for fredag-mandag. Det blev feriens bedste beslutning, både fordi det var koldt at gå rundt i Dublins gader i januar, men også fordi, vi endte med at tage på en smuk, smuk køretur ud i Wicklow Mountains.
  Der skal dog lyde en lille advarsel. Hvis du lejer bil i Irland, skal du medbringe et andet bankkort end Visa/Dankort, som biludlejningsfirmaet åbenbart ikke stoler på. Medbring dit Mastercard eller lignende. Sheiken var lige ved at kværke en livstræt ekspedient, der nægtede at udlevere nøglerne til bilen, fordi vi kun havde Dankort med – og vi endte med at finde et støvet Mastercard frem. Desuden skal du være forberedt på at køre i den ‘forkerte’ side af vejen, for irerne har selvfølgelig samme uvane som englænderne. Det klarede gemalen til gengæld fuldstændig uden at hidse sig op.

  Vigtig påmindelse!
 3. Spis, min gris!
  Irerne er jo katolikker og får MANGE børn. Derfor er der også babyer og klapvogne overalt, hvor man går. Langt de fleste restauranter og caféer er børnevenlige – og alle de steder, vi spiste (og det var mange) var der højstole, børnemenuer og farveblyanter til de små. Alle steder var det ok at amme. Nord for Liffey, hvor vi boede, kan jeg især fremhæve Olive’s Room, som var en ren børnemagnet med byens bedste scones og restauranten Moloughney’s, der serverede lækker mad både til børn og voksne.
  Selv på de lokale pubs er ungerne velkomne i dagtimerne til en omgang fish & chips og mushy peas. Men lad være med at tage krapylerne med derhen om aftenen. Der er en magisk grænse omkring klokken 17, hvor man helst ikke vil have mindreårige i nærheden, når der skal drikkes pints og synges sørgmodige sange.

  Vil tegne for is
 4. Lutter gode legepladser
  Ja, det er en evig traver fra min side, men i Dublin findes der nogle virkelig sjove og anderledes legepladser i byens parker. Og selvom baby ikke er gammel nok til at sidde i en sandkasse med en skovl endnu, er det altid hyggeligt for børn at se på andre børn. I det vestlige Dublin breder den mægtige Phoenix Park sig ud – den er Europas største indhegnede park og minder en del om dyrehaven. Her kan man også finde Dublin Zoo, der er kendt for at lave nogle sjove og seværdige specialevents. Nord for floden Liffey kan man besøge den skønne St. Anne’s park, hvor der også ligger en vidunderlig legeplads. Hvis man har større børn med, er parken også et besøg værd om søndagen klokken 9.30 til gratis motionsløb for ungerne, hvor hundredevis af rødkindede poder spurter parken tynd. Super hyggeligt.

  Nej, helt op på koen, mor!
 5. Gå på marked
  Dublins hovedstrøg Grafton Street ligner til forveksling alle andre hovedgader i Europas storbyer. Festgaden Temple Bar er hurtigt set, når man ikke skal ind og drikke Guinness nogle steder. Så jeg vil klart anbefale en tur ned i en lille perle af et overdækket marked midt i centrum, George’s Street Arcade. Det er et af Europas ældste og huser 50 små butikker med alt muligt ragelse, tingeltangel, souvenirs, mad og sjove fund. Der ligger også en god café, hvor man kan få varmen – eller hvor far og baby kan spise en scone, mens mor shopper. Man kan ikke få for mange scones i Dublin.

  Her har de også scones
 6. Bestig Dublins bjerge
  Tag en dag ud af kalenderen og kør en tur i bjergene syd for Dublin. Det er alle dieselkronerne værd. Vi satte af sted en søndag omkring middag, hvor vejret viste sig fra sin bedste side. Gerda tog en maratonlur i autostolen, mens hendes forældre kørte gennem en helt magisk landskab – nemlig dét, man både ser i Braveheart, Game of Thrones og P.S. I love you (som vi i øvrigt genså på en aften til stor fortrydelse for Sheiken).
  Hvis man vil stoppe og spise undervejs, har jeg kun roser til den højest beliggende pub i Irland – Johnnie Fox’s – hvor der er livemusik hver dag klokken 15.00. Gerda var helt vild med musikken og blev forkælet med vaniljeis – helt sikkert turens mest mindeværdige oplevelse for hende. Book bord på forhånd, stedet er noget af et tilløbsstykke.

  Irlands mest begejstrede gæster
 7. Besøg Irlands ‘hoved’
  Det lyder lidt frækkere, en det er. Nord for Dublin ligger halvøen Howth – der oprindeligt betød hoved. Det er et stemningsfyldt sted, der især lever om sommeren og i weekenden. Langs kajen ligger isbutikker, caféer, ‘chippies’ og restauranter. Men det, man virkelig skal køre for er udsigten til resten af Irland om aftenen og ikke mindst de fantastiske fiskerestauranter, der ligger lige ud til fiskekutterne. Vi spiste The Oar House, der selvfølgelig havde børnemenu og højstol – og som serverede rejsens bedste fish & chips og en helt igennem fænomenal laks. At rejse er at spise.
Myldretid på havnen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.